Full Stack Developer

(* 150€ / месечно)

Уписите се во тек!

Аплицирај

Мартин Караџинов

Senior PHP Developer
CEO - PingDevs

Мартин е FullStack Developer повеќе од 10 години. За време на студиите, ја основа компанијата за веб-девелопмент и веб-хостинг eHost.mk, а воедно е и ментор на факултетот МИТ - Факултет за компјутерски науки и технологии. По завршувањето на студиите, работи за повеќе компании во Македонија и во странство. Во текот на неговата кариера, работи за клиенти како WorldCrunch каде што го одржува и развива нивниот систем https://worldcrunch.com. Потоа, работи за PornHub на развој на API's, Serverless за Phone.com, Socket Api's за Sapo Group и други. Има развиено целосен Open Source - CMS кој е употребен за многу веб-страни и проекти, вклучувајќи ги Olimpic, Pickatale, Mikrobee и други freelance проекти. Има развиено платформа за монетизирање http://clickpercost.com и Cryptocurrency ICO со Blockchain технологија.

Избира PHP да му биде неговиот мајчин јазик, иако ги знае и следите програмски јазици: Python, ReactJS, React Native и други. Повеќето од проектите ги има изработено во Laravel, Lumen, Symfony и ReactPHP.

Мартин има одлично познавање од Linux сервери, нивната конфигурација и одржување, но и големо искуство за DevOps.

Речиси сите проекти се споделени public и можете да ги најдете на [https://bitbucket.org/tiggaz/] [https://github.com/karadzinov] [https://gitlab.com/tiggaz/]

Доколку сакате директно да разговарате со Мартин, Ве молиме напишете ја командата
ping martin во терминалот.